2013. október 19., szombat

Biztosítás-autó-macska-mobil

Eddig ezekkel a biztosításokkal kerültem kapcsolatba. Augusztusban sikeresen totálra törtem a kis autómat egy hihetetlenül széles úton. Angliában nem ritka a country lane ami kb 2-2.5m széles kanyargós, beláthatatlan és kétirányú.Azóta nem ezen az úton járok haza, inkább választom a kicsit hosszabb de 2 sávos utakat. Bár az okos angolok ilyen utakra is képesek néha felező vonalat festeni, szerintem poénból.
Szerencsére azzal akivel frontálisan találkoztam normális volt, bár itt nem jellemző a kurvaanyázás ütközésekkor. Ebben eléggé kulturáltak, biztos azért mert mindegyik tudja magáról hogy a vezetési technikájukon van mit csiszolni. Parkolni pl nem tudnak de a parkoló helyek kb zsebkendő méretűek. Mindegyik kocsinak az oldala, hátsó-első lökhárítója meg van karcolva. Mivel az én autóbalesetem egyértelmű volt hogy senkinek sem a hibája a biztosító miután megvizsgáltatta az autót, ki is fizette a vételárat. Szuper. A gond csak az hogy előtte 1 héttel költöttem az autóra egy nagyobb összeget, ami őket kicsit sem érdekelte. De egyébként az egész eljárás gyors volt és probléma mentes Itt ha balesetet okozol, piros lámpán átmész és elkapnak, gyors hajtasz a biztosítási összeg az egekbe szökik. Az enyém csak azért nem ment fel mert a drágábbikat választottam, meg a másik autón csak karcolás lett. 1 balesetnél még nem megy fel a következőnél felmenne az enyém is. Elég az hogy a két autóra évi 850Ł a biztosítás(ez nem is számít magasnak) amit ha valaki 350-el beszoroz megtudhatja ha nagyon kíváncsi mennyi az forintban. Viszont nincs súlyadó, regisztrációs adó csak útadó ami az autó CO kibocsátásától függ. Dieselesek, ecosok előnyben.
Mobil. Tavaly nyáron az ember a tengerparton elhagyta a mobilját. Itt azért hogy bankszámla vezetési díjat fizetsz kapsz egy rakat extrát. Egyik ezek közül az egyik a mobil biztosítás 2 db ig. 50Ł önerőt kell kifizetni ha elhagyod, ellopják a telefont és kapsz egy ugyan olyat csak újat. Mondjuk ez évente csak 1-szer lehet eljátszani.
Állat biztosítás. Az állatorvos rengeteg összegbe kerül, egy 10 perces konzultáció díja 30-50Ł ebbe semmi extra nincs, ha valami baja van a macskának / kutyának vérvétel, széklet vizsgálat 150-300 font, oltás 40-50 font Stb.  A macskánkat elütötte egy autó, vettünk egy mentett kismacskát. 3 hetesen a gazdája úgy gondolta hogy kiteszi őket. Mi 8 hetesen hoztuk el a macska gyomra igencsak gyenge volt, szépen szólva, csúnyábban  mondva rajta volt a cifra fosás. Voltunk már az állatorvosnál, kapott valami probiotikumos pasztát amit a szájába kellett varázsolni.  Spec. kaja kell neki. Hypoallergén glutén mentes.  4kg macska kaja 5000 forint átszámolva, viszont nagyon jó. Később sem fogok sem whiskast sem másik fajta reklám kaját adni neki, mert azok olyan silány minőségüek hogy a legtöbb macska/ kutya cukros lesz tőle. A biztosítás a macskára 11 font havonta, az állatorvos-klub 9 font havonta(ebbe havi ingyenes nővéri konzultáció, bolhátlanítás és féregtelenítés van benne és a kezelés árából, gyógyszerek árából -10% lejön). Viszont az állatorvosi kezelés költségeit a biztosító 65 fonttól -4000 fontig állja(oltás,kasztrálás, chipeztetés nincs benne és 65 fontig nekem kell állni a kezelést). Ha leveszik ellopják vagy megdöglik 150-ot fizet a biztosító.
Szóval éljenek a biztosítók...csak kapják be azért amiért ilyen drágák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése