2010. január 28., csütörtök

Juhéj vagy mégsem?

 Ami kerek azt cipeljük, ami meg szögletes azt gurítjuk. Angolokra jól jellemző mondás állítólag, eddig nem cáfolták meg.
Kb minden kereszteződésnél el akarnak ütni mert sosem arra nézünk mint amerre kellene. Pedig ki van írva az aszfaltra hogy merre nézz de te tuti megszokásból a másik oldal felé nézel. Amikor Pedig a hátad mögül megy el a busz ahol egyébként szemből várod az meg ijesztő. Család jól bírja. A gyerekemre tegnap büszke voltam mert ő sem aludt sokat kb 6 -7 órát a megszokott 10-12 helyett.De du. még gyalog eljött velünk egy 2 km-re lévő ingatlanoshoz. igaz hazafelé már sírt, itthon meg kiesett alóla a lába és elaludt.Szokás szerint alakított útközben. A repülőnk 1 óra késéssel indult. Illetve beszállítottak minket(senki ne vegyen fapadosnál elsőbbségi beszállást mert szart se ér)időben, majd le, hogy motor hiba miatt nem indulhatnak, infót se adtak , kitereltek minket a reptér becsekkolós részébe ahol nem volt szék meg semmi, majd 1 óra múlva
közölték hogy ok megyünk. Előröl minden ellenőrzésen átmenni majd buszba be 20 perc várakozás -20 fokba nyitott buszajtókkal hering módjára, verseny a helyekért a repülőn, ami ugyan az aminek egy órával ezelőtt baja volt, ne tudjátok meg milyen csend volt felszálláskor. A repülőút rázós volt, végig erős szembe széllel. Leszállásnál Petya füle megfájdult, a stewardessek sajnálták, ezért ő nyithatta ki az ajtót leszállás után.Na meg azért is mert beszállásnál kacsingatott rájuk. :)Transzferünk egy luxus rover volt, mivel elfelejtett szólni a 2 partnercég egymásnak hogy 4 nagy bőrönddel érkezünk a luxus autó érdekesen nézett ki ahogy az első ülésről bőrönd figyelt kifelé...A soffőr magyar volt szintén. 2 éve jöttek ki ugyan úgy mint mi, mostanra saját cége van.A vonatot elértük pedig azt hittem mindenről lekésünk.3,5 óra vonatozás egy fáradt gyerekkel aki ha fáradt eszméletlenül eleven és rossz, kimerítő volt.A vonatot hogy melyik vágányról indul 10 percel az indulás előtt írták ki, A-F ig voltak a kocsi számozások, az F volt a legközelebb a becsekkolós ponthoz, találgatni lehet mi melyikbe kaptunk jegyet. A sima vonat 2. osztálya olyan mint az Ic első osztálya. Taxissal is kötekedett Petya, többször kellett kivennie a taxibúl úgy hogy mérgesen gurgulázzon a taxis.Fordított közlekedés fordított kapcsolók fel=le, budiba húzós kapcsoló, nincs keveréses csap, a boltok kínálata csapnivalóan gusztustalan, az utcák koszosak és idétlenül kicsik, galambok helyett sirályok rikácsolnak a fejed felett hangosan,még jó hogy eddig nem szartak le, mert ugyebár az nem egy kis folt lenne, meg hajnalban is, most is arra keltem fel. . A város olyan mint egy rossz sinus görbe. Fel le fel le. A tinik hülyébbek mint itthon, úgyhogy tinédzserrel rendelkező magyar anyukák, tessenek a gyereket megbecsülni.
Szokni kell. Nem hiszem hogy itt el fogok  hízni. :) Na szép vagyok. nem tagadom meg a származásom... Jó magyar módjára csak siránkozom. Legközelebbi post remélem vidámabb lesz, képeket majd teszek fel.


1 megjegyzés: